Blog | Laat recht schijnen

Blog | Laat recht schijnen

Jezus zegt dat Hij ons verwacht. Dat we zijn als kaarsjes in de nacht. Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw kleine hoekje en ik in het mijn.

Misschien ken je het wel: je ligt in bed en kan niet slapen. Als je door het raam kijkt is het buiten donker en stil. Het lijkt alsof je gedachten niet stopgezet kunnen worden. Gedachten als: kan ik wel voldoen aan alle eisen op mijn opleiding of werk? Waarom lopen zoveel dingen in mijn leven anders dan ik wil?
Vaak als de volgende ochtend de zon begint te schijnen en het licht wordt, lijkt het of met het verschijnen van het licht, ook de zorgen langzaam verdwijnen. Er is weer een nieuwe dag. Licht brengt hoop! De morgenster brengt hoop.

Weeping may endure for a night, but joy cometh in the morning. (psalm 30:5)

Een tijdje geleden was bij ons de stroom uitgevallen. Je beseft pas wat donker is als het licht ontbreekt. Je ervaart dan dat het niet vanzelfsprekend is dat je elektriciteit hebt.
Misschien is het zo ook wel met onrecht in het leven. We weten dat er onrecht is maar beseffen we ook echt wat het inhoud? Lopen we niet vaak aan het onrecht in de wereld voorbij? Het komt pas echt dichterbij als er in jouw eigen leven onrecht is.

Jezus wil de duisternis wegnemen en zijn licht laten schijnen op de meest donkere plekken. Net zoals Jezus het grote licht is van de wereld, kan hij jou ook een lichtje laten zijn. Zijn licht kan afstralen op jou.

Wil jij  een brandende kaars zijn in de duisternis?

Jezus verwacht dat jij jouw licht laat schijnen! Hij wil niet dat je in een hoekje kruipt en verbergt wie jij bent. Een kaarsje wat loopt te verstoffen in de kast, daar heb je niet zoveel aan… Laat andere mensen zien wie jij bent en laat ze van je horen, maar laat vooral andere mensen zien wie Jezus is. Jij bent bedoeld om te te schijnen voor het koninkrijk!

Voor elk die in het duister dwaalt, schijnt deze Zon met zijn heldere licht!

Jezus’ licht schijnt ook over Nunspeet en in alle verschillende kerken die Nunspeet kent. Persoonlijk vind ik al die naampjes die kerken hebben jammer. Ik krijg vaak de vraag: naar welke ‘kerk’ ga jij? Maar wat voegt het toe? Wat helpt het mij om het hart van de ander te leren kennen? Vaak is er gelijk een ‘oordeel’.

Als we als christenen in eenheid met elkaar omgaan, kan ons licht helderder schijnen.

De week van gebed is interkerkelijk, de kerkmuren vallen weg. Vanuit het kruis van Jezus vinden wij elkaar. Ik las in een boek de volgende zin en ik heb hem op mijn muur geschreven:

De grond is vlak aan de voet van het kruis, daar zijn geen rijken of armen, alleen behoeftigen, mensen die de genade van Jezus nodig hebben

Het thema van de gebedsweek 2019 is: Recht voor ogen. In de bijbel kom ik zo vaak de woorden gerechtigheid en rechtvaardigheid tegen, het is een thema wat we niet kunnen laten liggen. Ik denk dat het een thema is dat ondergesneeuwd is. Tijdens de gebedsweek is het tijd om het recht in de ogen te kijken!  De God die in de bijbel zo vaak spreek over zijn rechtvaardigheid en over eerlijkheid en oprechtheid bij mensen, zal op een dag rechtspreken. Dan wordt er recht gedaan aan de alleenstaande moeder in Afrika die haar kinderen amper te eten kan geven, maar ook rechtvaardigheid voor het meisje in Nederland wat gepest is of de zwerver bij de Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *